Om Kattilakoski

Sommaren 2023 fick Taz Huggins och Lilan Fors möjlighet att driva restaurang i Kattilakoski på prov. Gensvaret var enormt och stödet från övertorneåborna gjorde beslutet enkelt - nu har Taz och Lilian köpt fastigheten och har långsiktiga planer att utveckla restaurangen och upplevelserna omkring Kattilakoski.

Maten

Vi fokuserar på lokala råvaror och lagar riktig mat med nära och säsongsaktuella råvaror, med influencer och smaker från runt om i världen. Vi anpassar oss till säsongerna och använder lokala råvaror så långt det är möjligt, därför förändras menyn under säsongen. Läs mer om maten och menyerna här!

Platsen

Kattilakoski ligger vid Polcirkeln. Den arkitektritade byggnaden stod klar i början av 2000-talet och har sedan dess tjänat som restaurang i perioder. Platsen har en betydelsefull och vacker natur och varje år passerar mellan 50 000 och 100 000 laxar Kattilakoski.

Kattilakoski ligger längs riksväg 99 och här finns en prisbelönt rastplats med vacker vy, närhet till restaurangen, forsen och lekpark.

Människorna

Kattlilakoski restaurang drivs av Taz Huggins, uppväxt i den lilla staden Mullawarra på Australiens östkust. Som femtonåring började han diska på sin mammas mexikanska restaurang, därefter följde restaurangjobb på land och ombord på båtar som tog honom runt världen. På den karibiska ön Grenada träffade han Lilian Fors, med rötter i Rantajärvi och i Boden. Tillsammans har de bott i Stockholm och i Gold Coast, Australien, men det var först i Övertorneå som de hittade hem. Nu bor de i Rantajärvi.

Henrik Berg och Elvira Hellsten är delägare i restaurangen. Henrik är sommelier, utbildad i Grythyttan, och Elvira jobbar med kommunikation. Båda har lång erfarenhet av restaurang och event och jobbar med en del av “det där runtikring” så att Taz kan fokusera på maten.

 

Kattilakoski i media

Sveriges radio, 28/3 2024

”Klart: Kattilakoski lever vidare”